A moldovai Vasilică találkozhatott Ferenc pápával

Szerdán számos európai országból érkező gyereknek adatott meg a lehetőség, hogy Ferenc pápával találkozhasson, köztük egy 11 éves moldovai fiúnak is. A Vatikáni Rádió felhívására válaszolva a gyerekek leveleket írtak és rajzokat készítettek a pápának. Ez alapján választották ki őket.

A Moldova Köztársaságból érkező árva kisfiú, Vasilică az elő sorban ült a találkozón, a levél pedig, amit a pápának küldött, így szól:

„Kedves Ferenc Pápa! A nővérem azt mondta, pápának kell szólítanom téged, de én nem tudom, az mit jelent, ezért inkább apának szólítalak. (…) Édesanyám nem él, mert rossz emberek rosszat csináltak neki. De el akarom mondani, hogy minden nap egy olyan konyhára járok enni, ami a te nevedet viseli, és küldök egy képet is magamról a konyhából. Egy pap hozott be ide az utcáról minket, van itt egy ház, ahol alhatunk, és ehetünk abból, amit ő főz” - írta a kisfiú.

Vasilică nővére szintén a Regina Pacis katolikus alapítvány Családi Házában lakik Chişinăuban. Könyv formájában decemberre várható a gyermekek által a pápának küldött rajzok és levelek publikálása.

Kimaradt?