Hitmélyítő életvezetés-tábort tartanak a magyarózdi kastélynál

Akik örömteli élő hitre jutottak, de valahol elakadtak, megrekedtek, mégis szeretnék újra megtalálni derűs békéjüket, megérteni Isten vezetését, azok számára jött létre a Jó Pásztor kurzus néven meghirdetett életvezetési tábor a református hátterű Good Shepherd és a Bonus Pastor Alapítvány szervezésében.

A szeptember 11. és 15. között a Marosludas közelében fekvő Magyarózdon, Petrőczi Kata kastélya birtokán tartandó program központi kérdései: Ha enyém a(z Isten-) fiúság, miért élek úgy, mintha még mindig (Atyátlan) árva lennék? Hogyan vezet a Jó Pásztor, hogyan lehetek biztonságban mint juh? Ha kegyelemből megigazultam, akkor hol a békesség, miért erőlködöm még mindig a gyakorlati megszentelődés terén? Miért nem működik nálam is a hiteles, felszabadult hitélet?

Ezt az életvezetési gyakorlati programot szeretnénk egy lazító „retreat” formájában átadni és alkalmazni a tábor ideje alatt. A lovat a szekér elé kötni. Segíteni mentoraink és lelkigondozóink által, hogy végre egészséges önértékeléshez juthass spirituálisan.” - fogalmaz Horváth Levente, a tábor egyik megálmodója.

Bartha Éva pszichológus-lelkigondozó munkatárs szerint pedig: „Egészséges, a hit derűjében kibontakozó életvezetésre van szükségünk, különben az elmélet és gyakorlat tisztázatlan viszonya a hit terén humoros méreteket öltő problémákat eredményezhet. Ezt sokan frappánsan megfogalmazták. Például: elméleti hit az, amikor mindent tudsz és semmi sem működik. Gyakorlat: amikor minden működik és senki sem tudja hogyan. Az erdélyi keresztyén társadalomban ez egy fokkal rosszabbnak tűnik, az elméletet és a gyakorlatot ráadásul szerencsétlenül szokták kombinálni: többnyire semmi nem működik és senki sem tudja hogy miért.”

Jelentkezni és további információk felől érdeklődni Boros Csilla programszervezőnél a 0740706854-es telefonszámon vagy a jopasztorlelkivezetes@gmail.com e-mail címen lehet.

Kimaradt?