Pitonnal találkozott a garázsában egy szatmári férfi (VIDEÓ)

Kerékpárját szerette volna kivenni a garázsából egy szatmárnémeti nagyapa és unokája vasárnap, ám legnagyobb rémületükre egy óriási, élő tigrispiton meredt rájuk a garázsból – írta kedden a szatmar.ro hírportál. A nagyapa azonnal értesítette a hatóságot, majd nem sokkal később a pikkelyes hüllő gazdája is előkerült.

Az óriáskígyó békésen henyélt egy kisebb farakáson, a látványról videofélvétel is készült:

https://www.youtube.com/watch?v=cIzZLd5-vJU

A nagypapa értesítésére a rendőrség és a csendőrség munkatársai percek alatt a helyszínre érkeztek - akárcsak az állat tulajdonosa. A tulajdonos, kiderült, az egyik szomszéd, aki az összecsődült kíváncsiskodók gyűrűjében magával vitte nem hétköznapi házi kedvencét. Nem úszta meg büntetés nélkül, a rendőrség ugyanis 100 lejes bírságot szabott ki, amiért felügyelet nélkül hagyta a közel három méteres állatot.

„A szomszéd azt mondta, néhány percre veszítette szem elől a pitont, amely pillanatok alatt eltűnt", nyilatkozta a szatmar.ro megkeresésére Csík Tibor, az Olimpia labdarúgócsapatának edzője. A tigrispiton megtalálói ugyanis az ő édesapja és a fia. „Szegény szüleim nagyon megijedtek, sem vasárnap, sem hétfő éjszaka nem tudtak rendesen aludni, ezért el is hagyták a várost néhány napra", mondta Csík.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője elmondta, kollégái jelenleg azt vizsgálják, sért-e bármiféle törvényt az ilyen veszélyes és egzotikus állatok tartása. A piton tulajdonosát egyelőre csak azért bírságolhatták meg, amiért felügyelet nélkül hagyta a hüllőt. Elmondása szerint az állatot Magyarországról szerezte be a gazdája. Vasárnap kivette kicsit az terráriumból, az állat pedig pillanatok alatt eltűnt az udvarról. Cristea emlékezete szerint hasonló beavatkozásra nem volt eddig szüksége a szatmári rendőrségnek.

Kimaradt?