Néhány kattintással el lehet válni Dániában

Jelentősen leegyszerűsítették a válást Dániában, a cél a minél konfliktusmentesebb megoldás volt. A dániai online válás egy, az adóbevalláshoz és más hivatalos ügyekhez alkalmazható elektronikus úton hajtható végre.

Amennyiben a két fél minden részletben egyetért, nincs semmilyen vagyoni vita, gyerekláthatás vagy hasonló bonyolult megosztási kérdés, akkor akár az otthoni számítógép előtt ülve tehetnek pontot a közös életükre - írja az sg.hu.

A váláshoz elegendő bejelentkezniük, néhány szót beírniuk és az egérrel kattintaniuk. Ezután csak az állami visszajelzést kell megvárni és a válás hivatalosnak tekinthető. A gyorsabb válásnak ugyanakkor ára lesz, az eddig 500 helyett 900 dán koronát kell majd fizetniük a házaspároknak.

Egy Facebookon terjedő karikatúra ezzel szemben a házasságkötés megkönnyítését vetíti előre poénosan: a két félnek elég lesz megváltoztatni családi állapotát házasra, bejelölniük egymást férj és feleségként, az egyház meg az állam pedig majd belájkolja – és ezzel kész is.

Kimaradt?