Harminc közös év után felesége felveszi Korda nevét

Balázs Klári úgy döntött, három évtizednyi házasság után eljött az ideje, hogy felvegye férje nevét, ezentúl Korda Kláriként szerepel minden hivatalos iratban. Azért várt ennyit, hogy senki ne vádolhassa: érdekből ment hozzá az énekes Korda Györgyhöz.

Harminchárom évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent, de Klárika megtartotta előző férje nevét. A ma már furcsának tűnő döntésnek prózai oka volt: akkoriban az énekesnőt rengetegen támadták azzal, hogy érdekből ment hozzá Kordához.

– Tudtam akkor, hogy darabokra szednek a házasságunk miatt. Felkészültem rá, de eleinte így is nehezen viseltem, hogy hideget-meleget kaptam. El tudom képzelni, mi lett volna akkor, ha azonnal felveszem a Korda nevet, vagy rögtön, még a házasság előtt terhes leszek. A jövő évtől viszont minden iratomon Korda Klárira cserélem a nevem. Nem tudom, hogy meddig bolyong ez az ügy a bürokrácia útvesztőiben, de nem sietek sehova. A mögöttünk álló együtt töltött időszak azt hiszem, megfelelő bizonyíték arra, hogy nem érdekházasság a miénk – magyarázta a Blikknek az énekesnő.

Korda üdvözli neje döntését: „Jól is hangzik, hogy Korda György és Korda Klári. Ezek után már senki nem mondhatja, hogy érdekből jött hozzám. Ez sokkal inkább az összetartozást jelenti” – büszkélkedett.

Kimaradt?