Kisfiúként végzi ki Hitlert egy művészreklám

A német filmakadémia növendékei furcsa helyzetet örökítettek meg egy álreklám formájában. Egy új Mercedes közlekedik az 1890-es évek végén Braunau am Inn községben, Hitler szülőhelyén. A Merci magabiztosan fékez, amikor kislányok futnak ki elé, azonban a 10 év körüli kis Adolf már nem ilyen szerencsés, őt elüti az autó. A reklám szövege szerint az új Mercedes előre érzékeli és felméri a bajt. A morbid történet végén, az elütött kisfiú a náci szimbólum formájában fekszik az úton.

http://www.youtube.com/watch?v=MZGPz4a2mCA&feature=player_embedded

A Mercedes autógyár csak úgy járult hozzá a közléshez, hogy a filmben több alkalommal megjelenik, nem hivatalos reklámfilmről van szó. A film nagyon népszerű a világhálón, a legismertebb videómegosztón pár nap alatt több mint egy millióan nézték meg.

Az alkotók elmondása szerint, a céljuk az volt, hogy eljátszanak a gondolattal, mi lett volna, ha Hitler nem kap lehetőséget a rombolásra. A megjegyzések közt sokan lelkesen fogadták ezt a felvetést, azonban néhány megjegyzés szerint egy kisfiú halálának örülni ugyanolyan beteges, mint amilyen maga a német vezér volt.

Kimaradt?