Figyelmeztetik a magyarokat, hogy ne tévesszék össze a két vásárhelyi rendezvényt

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete és a Maros megyei RMDSZ is felkéri a város és a megye magyar közösségét, hogy részvételükkel támogassák az augusztus 28-szeptember 1. között első alkalommal megrendezésre kerülő Vásárhelyi Forgatagot.

„Egyértelműen elhatárolódunk az „Împreună-Együtt” augusztus 30-szeptember 1. között a Miorița Kulturális Egyesület által szervezett ellenrendezvénytől, mely városunk magyarságának megosztására törekszik” – olvasható az EMNT közleményében.

A polgármesteri hivatal ellenrendezvényét a magyar nemzeti közösség elleni provokációnak tartják, és mint fogalmaznak, bíznak a marosvásárhelyi magyarság józan ítélőképességében, szeretettel várva mindenkit a Vásárhelyi Forgatag programjain való részvételre.

Hasonlóan nyilatkozik Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ elnöke is, aki lapunk megkeresésére elmondta, napok óta nyilvánosságra hozták felhívásukat, amelyben a Vásárhelyi Forgatagra irányítják a magyar közösség figyelmét. Brassai szerint az ellenrendezvény egy merénylet, amellyel szemben kritikát is megfogalmazott a szövetség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?