Drákói intézkedésekkel várják a pótérettségizőket

Remus Pricopie oktatási miniszter arra kérte a hétfői román 0rásbeli vizsga előtt a tanfelügyelőket, ne jöjjenek zavarba attól, ha a pótérettségin csalási kísérletekkel találkoznak. A főtanfelügyelők feladata, hogy a vizsgaközpontoknál biztosítsák a rendőrség és a mentők jelenlétét – közölte vasárnap. Az írásbeli vizsgákon felügyelő tanároknak azonnal jelezniük kell, ha szabálytalanságot észlelnek – tette hozzá.

A Mediafax szerint az oktatási tárca vezetője videokonferenciát tartott a pótérettségi idején működő valamennyi vizsgaközponttal, valamint a megyei tanfelügyelőségekkel. A videokonferencián megközelítőleg 2500 érintett személy vett részt.

Pricopie szerint a legtöbb szabálytalanság amiatt alakul ki az érettségin, hogy a vizsgáért felelősök nem tartják be annak a módszertanát. Hangsúlyozta: szabálytalanság esetén a tanárnak, tanfelügyelőnek azonnal kell értesítenie az oktatási minisztériumot és a helyi rendőrséget. Kitért arra is, hogy valamennyi térfigyelő kamerát ellenőrizzék le, hogy működőképes-e, illetve befogja-e a látósugarába az egész termet, továbbá, hogy vegyék fel a kapcsolatot a villamosenergia szolgáltatókkal, nehogy áramkiesés miatt ne lehessen rögzíteni a vizsgát figyelő kamerák felvételeit. 

A pótérettségi írásbeli szakasza a héten zajlik, hétfőn román nyelv és irodalomból vizsgáznak a diákok. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?