„Suttyomban” került fel a kétnyelvű névtábla az iskolára

Felkerült a kétnyelvű iskolanévtábla Marosvásárhelyen a Bernády György Általános Iskola homlokzatára, lezárva ezzel egy hosszú folyamatot, amely során többször is próbálták megakadályozni, hogy az egykori városépítő polgármester által építtetett tanintézmény felvegye a nevét.

Az iskolanévtábla „suttyomban” került fel a homlokzatra – állítják többen is, mint ahogy azt is sokan tudni vélik, hogy Dorin Florea polgármester ezzel a gesztussal akarja bizonyítani, mennyire „magyarbarát” és figyel a marosvásárhelyi magyarokra. Erről ír blogján Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke is, aki úgy fogalmaz: a polgármesternek nehéz elhinni, „hogy a vásárhelyiek, nemzeti hovatartozástól függetlenül egyformán vannak tisztelve”.

Dorin Florea ugyanis egy ellenrendezvényt szervez a Vásárhelyi Forgataggal egy időben Armonii Mureșene címmel. Éppen ezért sem hisz a polgármesterben az RMDSZ-elnök, akit még „a suttyomban és azonnali reagálásként kifüggesztett Dr. Bernády György Általános Iskola névtábla sem győz meg”.

Koreck Mária, az RMDSZ városi szervezetének alelnöke a maszol.ro érdeklődésére elmondta, szerinte is nagy hirtelen, titokban került fel a névtábla az iskolára. Azt, hogy végre felkerült, kezdetként értékeli Koreck, aki Brassaival egyetértve a folytatást is szeretné látni. „Kezdetnek értékelem, így kéne folytatódnia minden marosvásárhelyi középületre, kívül is és belül is kikerüljön egyformán a kétnyelvű felirat, illetve valós kétnyelvű utcanévtáblákra cserélni a mostaniakat” – mondta Koreck Mária. 

Kapcsolódók

Kimaradt?