Elbóbiskolt a Báthory aligazgatónője a korrupcióellenes tanácskozáson

Elbóbiskolt egy tanfelügyelőségi ülésen az egyik kolozsvári magyar iskolavezető szerdán. Erre a citynews munkatársa lett figyelmes, aki lefilmezte a szendergő tanárnőt, amint harcol az álommal, miközben a háttérben egy monoton hangú férfi sorolja a mondanivalóját. A tanácskozás a közoktatásban észlelt korrupcióról szólt.

A bóbiskoló pedagógus Káptalan Erna, a Báthory István Elméleti Líceum igazgatóhelyettese volt. A maszol.ro érdeklődésére beismerte, hogy "kicsit lazított" ezen a gyűlésen, amire utolsó pillanatban küldték el, hogy képviselje az iskolát.

„Normális dolog az, hogy lefilmeztek, hisz erre vannak az újságírók” – fogalmazott lapunknak nevetve. Hozzátette, nem egyedül ő hadakozott az álommal azon az ülésen, csupán őt kapták lencsevégre. "Ha sokkal érdekesebb lett volna a tanácskozás, akkor bizonyára felül tudok kerekedni a fáradtságomon" – jelentette ki. Azt is megjegyezte, mások a parlamentben alusznak, ő pedig egy olyan ülésen engedte el magát, ahol semmiről nem kellett dönteni. "Olyasmiről esett szó, ami túl van beszélve és semmi újat nem tudtak mondani" – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a pedagógus most az ötödikesek tehetséggondozásával kapcsolatos projektjén dolgozik, és ez a tevékenység emészti fel minden idejét és erejét ezekben a napokban. „Igazgatóhelyettesi tisztségem ősztől megszűnik az igazgatónő javaslatára, de valószínűleg magamtól is mentem volna, mert az alapelveink nem találnak a felettesemmel, de nem is szeretnék többet ezzel a feladattal foglalkozni” – mondta el lapunknak. Mint mondta, ez a szakmai fordulat is kicsit megviselte az utóbbi időben, talán ezért is lazított a szóban forgó tanfelügyelőségi ülésen. 

Kimaradt?