Szentté avatják a romák nemrég elhunyt királyát?

Nem csak „a romák nemzetközi királya” volt a vasárnap elhunyt Florin Cioabă, hanem pünkösdista prédikátor is, akiről egy roma fiatalember azt állítja: csodát tett. „Néma voltam, de miután Cioabă megkeresztelt, elkezdtem beszélni” - mondja a férfi.

A 28 éves Marian Ciucure tiszteletét tette Cioabáék palotájánál, amikor viszont megérkezett a nyitott koporsó, nem tudta türtőztetni magát, fájdalmasan zokogva rohant ki az udvarra a tömegből. Mariannak igen sokat jelentett Cioabă.

„Florin testvér azt mondta, hinnem kell az Istenben, megkeresztelt a folyónál, és imádkozott értem sokat, hogy egészséges legyek. A keresztelő után három nappal már tudtam beszélni. A falumbeliek csodálkoztak, s kérdezték, ki gyógyított meg. Azt feleltem: Isten. Florin testvér csodát tett velem” - magyarázta akadozó hangon a fiatal, mint akinek tényleg problémája van a beszéddel.

Az állítólagos csoda nyolc évvel ezelőtt történt, azóta – Marian elmondása szerint – Florin Ciobă többször is segítette őt, pénzzel és jó tanácsokkal egyaránt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?