Kolozsvári kisfilm az internetes agresszió ellen

Néhány kolozsvári diák pár perces kampányfilmet készített arról, milyen következményei lehetnek az internetes agressziónak, a virtuális kegyetlenkedésnek. Elsősorban arra akarják felhívni a figyelmet, hogy egyre több fiatal sodorja magát (élet)veszélybe internetes bántás miatt. Számtalan fiatal nem csak hogy mély depresszióba esik, de öngyilkosságot is megkísérel annak hatására például, hogy közösségi oldalakon heccelik, sőt csúfolják őket.

A kisfilmet, melynek címe Egy történet az internetes agresszióról, a YoutTube mellett a Facebookra is feltöltötték. A három kolozsvári diák (Alex P., Mada S., Mircea S.) alkotásával tudatosítani szeretné, hogy a szavak igen éles fegyverek lehetnek, akár halálosan is megsebezhetnek, ugyanakkor arra is figyelmeztetni akarják az internethasználókat, hogy nem kell mindent a szívükre venniük, és bátran kérjenek segítséget, ha szükségük van rá, ha bántják őket.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nIiyoGk51JM

„Egyeseknek a szavak csak pixelek, kódok, vonalak, amelyek a képernyőn megjelennek. Másoknak több, mint amennyit el tudnának viselni!” - hangzik el a filmben, amely arra is figyelmeztet: „Ne hagyd, hogy az internetes agresszorok befolyásoljanak! Ne a magad kárán próbáld megoldani a krízishelyzeteket! Kérj segítséget!”

Kimaradt?