Bejelentette homoszexualitását a Prison Break sztárja

Az Oroszországban uralkodó homofóbia elleni tiltakozása jeléül Wentworth Miller, A szökés című tévésorozat sztárja, elutasított egy orosz fesztiválmeghívást, és bejelentette: ő is a férfiakat szereti.

A Prison Break 41 éves sztárját a St. Petersburg International Film Festivalra hívták meg. De miután az országban számos melegellenes törvényt hoztak, nem fogadta el a meghívást: „Meleg férfiként el kell utasítanom.” – írta levelében Miller.

„Mélyen felkavar az az attitűd, amit az orosz kormány a meleg férfiak és nők iránt tanúsít. A helyzet egyáltalán nem elfogadható, és nem tudok jó lelkiismerettel részt venni egy olyan ünnepi alkalmon, egy olyan országban, ahol az embereknek, mint nekem is, módszeresen megtagadják alapvető jogukat és azt, hogy nyíltan kifejezhessék szeretetüket más iránt” – mondta a színész.

Vladimir Putin júliusban aláírta azt a törvényt, amelyben megtiltja a meleg párok örökbefogadási esélyét, minden „homoszexuális propagandát” büntetéssel illet, ugyanakkor 100 évre előre megtiltotta a melegfelvonulást Moszkvában. A melegjogi aktivisták azonnal üdvözölték a színész kijelentését.

A Prison Break, avagy A szökés című sorozat 2005-ben indult, hatalmas sikert hozott a benne szereplő színészeknek. A sorozat négy évadot élt meg, ezidő alatt számos díjat bezsebelt.

Kimaradt?