Egy hétig Aradra költöznek a temesvári repülőtér járatai

Augusztus 24.–szeptember 1. között a  temesvári Traian Vuia Nemzetközi Repülőtér leszállópályájának javítási munkálatai miatt zárva lesz, ezért a repülőgépeket az aradi reptérre irányítják át ebben az időszakban – közölte kedden Roxana Manasia, a temesvári repülőtér szóvivője.

A temesvári reptér augusztus 24-én este 20 órától szeptember elseje 17 óráig lesz zárva.

Ebben az időszakban a Wizz Air és a Carpatair légitársaságok járatai a menetrend szerint indulnak és érkeznek, a Lufthansa azonban hétfőtől vasárnapig a jelenlegi napi háromról egyre csökkenti müncheni járatai számát.

A Tarom légitársaságnak hétfőtől péntekig napi három oda-vissza járata lesz Bukarestbe, augusztus 31-én, szombaton a jelenlegi kettő helyett azonban csak egy, szeptember elsején, vasárnap két bukaresti járat lesz.

A görögországi Heraklionba tartó charter-járat az aradi repülőtérről száll fel augusztus 26-án, hétfőn déli 12 órakor, a beütemezettnél egy órával később, a törökországi Antalyába tartó charter-járat augusztus 29-én, csütörtökön indul az aradi reptérről este 21 órakor – eredetileg 15.50-kor indult volna Temesvárról.

„A légitársaságok maguk döntenek, hogyan szállítják utasaikat Aradra, a temesvári repülőtér nem felelős ebben a kérdésben” – tette hozzá Roxana Manasia.

A temesvári repülőtér leszállópályájának javítási munkálatai június 15-én kezdődtek el, a munkálatok értéke közel 12 millió lej, amit a repülőtér hitelből vett fel.

Kimaradt?