Parlamenti szépségversenyt szervezne egy ellenzéki képviselő

Szépségversenyt hirdetne a parlamentben egy demokrata-liberális (PDL) képviselő. Alin Popoviciu több kategóriában szervezné meg a versenyt az ősszel kezdődő ülésszakban: a legszebb, a legjobban öltözött, a legnépszerűbb és a legokosabb hölgyet kellene megválasztaniuk a honatyák.

A politikus a gandul.info-nak elmondta, elképzeléseit „fiúk közötti beszélgetéseken” már megosztotta férfi társaival is. Elképzelései szerint a honatyák nem kézfelemeléssel, hanem egy űrlap kitöltésével döntetnék szeptemberben a Miss Parlament cím nyerteséről. Popoviciu elismerte, hogy a hölgyek véleményét nem kérdezte ki a kezdeményezéséről. „Ám biztos beleegyeznek, hiszen majd ők is szavazhatnak” – magyarázta.

Ám a hölgyek távolról sem lelkesednek az ötletért. Alina Gorghiu liberális képviselő képtelenségnek nevezte Popoviciu terveit. „A parlament nem egy divatbemutató kifutója” – jelentette ki. A képviselő kezdeményezésétől még párttársa, Roberta Anastase is elhatárolódott, aki politikai pályafutása előtt elnyerte a Miss Románia címet. „Remélem, az ősz lehűti a kollégám fejét. A parlamentben komolyabb dolgokkal kellene foglalkoznunk” – fogalmazott a volt házelnök.

 

 

Kimaradt?