Debreceni virágkarnevál: döntött a közönség

A 44. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija az Alföld Legendárium Klaszter Szent Anna-tó legendája című kompozíciója, legjobb művészeti csoportja a debreceni Valcer Táncstúdió lett. A díjakat Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Ködmön Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termelési igazgatója adta át kedden a nagyközönség előtt a Rózsa utcai lelátónál, a Régi Városháza előtt.

A virágkarnevál történetében most először nem a zsűri, hanem a közönség döntött, mind a nyertes virágkocsi, mind a nyertes produkció tekintetében. A díjátadásra a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. két egyedi gyártású serleget készített, amelynek a meghatározott értéke 300 ezer forint - közölte Kerekes Sándor, a fesztivál sajtófőnöke az MTI-vel.

A 44. Debreceni Virágkarneválon nyújtott kimagasló művészeti teljesítményért a közönségszavazatok alapján díjat nyert debreceni Valcer Táncstúdió 1992 óta állandó résztvevője a karneválnak. Az együttes célja a standard és latin-amerikai táncok népszerűsítése, a tánciskolai táncok minél szélesebb körben való megismertetése.

 A 44. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija az Alföldi Legendárium Klaszter kompozíciója lett, Szent Anna-tó legendája címmel. A sokak számára ismert Székelyföldi legendárium mintájára az Alföldi Legendárium Klaszter arra vállalkozik, hogy összegyűjti az Alföldön fellelhető ősi mondákat, legendákat. A Szent Anna-tó legendáját bemutató kompozíció jól szimbolizálja azt a szövetséget, amelyet a székelyföldi Visus Kulturális Egyesület és a sárándi Alföldi Legendárium Klaszter kötött.    

A 44. Debreceni Virágkarnevál a virágkocsik esti, lámpás felvonulásával, majd tűzijátékkal és utcabállal fejeződik be. Az este 10 órakor kezdődő tűzijáték érdekessége, hogy a zenéhez igazítják a látványosságot, hiszen nem mindegy, hogy milyen ütemben és ritmusban durrannak és szöknek az ég felé a petárdák. A 14 perces a tűzijátékot kísérő zenei montázsban Morricone dallamai mellett két közismert debreceni vállalkozó kompozíciója is hallható.

 

Kimaradt?