Cipészkedni szeretne Becali a börtönben

Büntetése harmadolásának reményében munkát vállalna a Jilava börtönben a három és fél év szabadságvesztésre ítélt Gigi Becali. Az üzletember egyik hozzátartozója a Libertateának elárulta: a Steaua labdarúgóklub tulajdonosa cipészkedni készül.

Becali állítólag be is nyújtotta ez irányú kérését a börtön vezetőségéhez, miután megtudta, hogy ha napi nyolc órát dolgozik, akkor akár már két év és négy hónap után szabadulhat. Jilaván többek között egy cipészműhelyben dolgozhatnak rabok.

A bulvárlap megszólaltatta Miron Cozma volt bányászvezért, aki korábban szintén volt már a Jilava börtön lakója. A volt szakszervezeti vezető elmondta: a tehetősebb elítéltek gyakran cigarettával vagy más „luxuscikkekkel” lefizetik rabtársaikat, hogy helyettük is dolgozzanak.

„Ha Gigi okos, akkor ad egy-két karton cigarettát valamelyik elítéltnek, hogy végezze el az ő napi normáját is. Becali nyugodtan kártyázhat továbbra is, de a munkaperceket neki számolják. Nem értem, miért nem tanítják meg az ügyvédei az ilyen apró trükkökre” – mondta Cozma.

Kimaradt?