Orosz atlétanők tiltakozó csókja a moszkvai vb-n (VIDEÓ)

Szájon csókolta egymást vasárnap a moszkvai atlétika vb díjkiosztó ünnepségen az orosz női 4X400-as váltó győztes két tagja, miután átvették az aranyérmet. Egyes hírügynökségek értelmezése szerint a két sportoló így kívánt tiltakozni az orosz melegellenes törvények ellen – közölte a Skynews.

A világbajnokságon már több sportoló kiállt a melegekért, két svéd atlétanő a meleg közösségeket szimbolizáló, szivárványszínűre festett körmökkel versenyzett, a 800-on ezüstérmet szerzett Nick Symmonds pedig meleg barátainak ajánlotta érmét.

Jelena Iszinbajeva olimpiai és világbajnok orosz rúdugró magyarázkodni kényszerült pénteken a homoszexualitás propagandáját tiltó orosz törvénnyel kapcsolatos korábbi nyilatkozata miatt. Csütörtökön egy angolul adott interjúban azt mondta, hogy támogatja az orosz törvényt, amely tiltja és bünteti kiskorúak körében a homoszexuális propagandát, és elítéli azokat a moszkvai atlétikai világbajnokságon résztvevő sportolókat, akik szivárványszínűre festik a körmüket.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AaS3Xdi8ARs

Utóbb kijelentette, hogy a homoszexuális propagandát tiltó törvény melletti kiállásával kapcsolatos szavait félreértették. Közleményét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) honlapján is közzétették. 

„Az angol nem anyanyelvem, egyszerűen nem jól értettek. Csak azt akartam mondani, hogy az embereknek tisztelniük kell más országok törvényeit, különösen akkor, ha azok vendégei. Tisztelem más sportolók nézeteit, és fellépek a szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés bármely formája ellen, mert az ellentmond az olimpiai alapszabálynak" - hangoztatta Iszinbajeva.

Kimaradt?