Diana hercegnő halála: új információ került elő

Egy, a napokban előkerült Diana hercegnő és Dodi Al Fayed halálával kapcsolatos információ hitelességét és jelentőségét vizsgálja a Scotland Yard – idézte a BBC-t a hvg.hu. A hatóságok ugyanakkor hangsúlyozták, nem nyitják újra a nyomozást Diana hercegnő 1997-es halálával kapcsolatban.

A bejelentés érdekessége, hogy szinte egybeesik a tragédia évfordulójával, és egy Diana hercegnőről készül új filmről szóló közléssel.

Diána hercegnőt és akkori párját, Dodi al-Fayedet 1997. augusztus 31-én érte halálos baleset Párizsban. A tragikus este előtt az olasz és a francia riviérán nyaraltak, útban London felé álltak meg Párizsban. A baleset a párizsi Pont de l’Alma (Alma-rakpart) alagútban  történt, miután elhagyták a Ritz hotelt autójukat paparazzók üldözték. Sem Diana, sem Dodi nem viselt biztonsági övet, ráadásul a limuzin sofőrje alkoholt fogyasztott.

A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják, több összeesküvés-elmélet is született, az egyik legelterjedtebb, hogy a párral a brit titkosszolgálat végzett. Diana párjának apja, Mohamed al-Fayed is gyilkosságra gyanakodott.

A rendőrségi vizsgálat azonban semmilyen bizonyítékot nem találta arra, hogy megölték volna őket. A baleset körülményit feltáró utolsó vizsgálat 2008 áprilisának elején zárult le. A londoni felsőbíróság esküdtszéke gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősítette a tragédiát, a balesetben szintén elhunyt sofőrt tették felelőssé.

Kimaradt?