Vakoknak készítettek útikalauzt Kolozsvárról

Vakok számára készült turisztikai tájékoztató Kolozsváron, írta a citynews.ro. Az útikalauzt egyelőre 200 példányban adták ki, a  megvalósításához a Polgármesteri Hivatal járult hozzá mintegy 2000 euró értékben.

Emil Boc polgármester szerint ez a lépés is azt bizonyítja, hogy a város alkalmas az Európai Főváros címre. Emanuel, aki egy kolozsvári, látásában korlátozott lakos, a sajtónak kifejtette, mekkora öröm számára, hogy a vakok igényeire is odafigyelnek, és így az ő kezükbe is kerül útikalauz a kincses városról.

A hírportál nem tért ki az útikalauz tartalmára, hogy pontosan milyen látványosságokat képez az le a vakok számára, illetve, hogy léteznek-e közérdekű tájékoztatások benne, valamint a városban létező láthatatlan kiállítások fellelhetőségére. Mint ismeretes, a kolozsvári Alexandru Borza Füvészkert egy ideje foglalkozik a vakok tájékoztatásával is, Braille feliratok alkalmazásával, illetve a kertben idén  kialakítottak tapogatós-szagolgatós virágkiállításokat is a látásukban korlátozottak számára. 

Kimaradt?