Adományokat osztottak szét a máltaiak Nagyboldogasszony ünnepére

Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából a Máltai Segélyszolgálat szatmári fiókjának önkéntesei alapélelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokat osztottak szét kedden a nehéz anyagi helyzetben levő családok és egyedül álló személyek között, írta a Szatmári Friss Újság.

Az akció keretében összesen 104 család részesült támogatásban, közülük 58 olyan család, amely már szerepel a Máltai Segélyszolgálat nyilvántartásában, és kéthavonként ruházatot, vagy élelmiszert és tisztítószereket tartalmazó csomagot kap. Rajtuk kívül 46 család kapott gyorssegélyt, ők nem állandó támogatottjai a nonprofit szervezetnek, de olyan élethelyzetbe kerültek, hogy sürgősen segítségre van szükségük.

A kedden szétosztott csomagokban búzaliszt, napraforgóolaj, kristálycukor, búzadara, margarin, makaróni, mosópor, szappan és húskonzerv volt. Az olyan családoknak, ahol ágyhoz kötött beteget ápolnak, két hónapra elegendő pelenkacsomagokat is vittek az önkéntesek.

Öösszesen 5159,50 lej értékű adománnyal — 2869,20 lej értékű élelmiszerrel és tisztítószerrel, ezer lej értékű pelenkával és egy 100 lej értékű gyermekkocsival — segítették a rászorulókat, gyorssegélyként pedig 1290,30 lej értékű élelmiszert osztottak szét az önkéntesek.

Kimaradt?