Dușa: héfőig frissítjük a választói névjegyzéket

A belügyminisztérium hétfőig elvégzi az állandó választói névjegyzékek frissítését, hogy az alkotmánybíróság kedden ezeknek az adatoknak az ismeretében meghozhassa döntését az államfő felfüggesztéséről szóló referendum érvényességéről – közölte szombaton Mircea Dușa belügyminiszter.

Tájékoztatása szerint az új adatok a július 10-i helyzetet tükrözik, úgy, ahogy ezt az alkotmánybíróság is kérte. A belügyminiszter nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy módosult-e jelentősebb mértékben a választói névjegyzék a lista aktualizálása után.mircea-dusa

Radu Stroe közigazgatásért felelős tárca nélküli miniszter bőbeszédűbbnek bizonyult. Mint mondta, az adatok 65 százaléka már beérkezett a megyei illetékes hatóságoktól, és „érdekeseknek" bizonyultak. „Nem akarok konkrétumokat mondani, de érdekes a helyzet, lesznek meglepetések" – fogalmazott a miniszter.

Mint ismert, az alkotmánybíróság augusztus 21-i ülésén tervez dönteni a referendum érvényességéről. Legutóbbi ülésén a testület ismét kérte a kormánytól az állandó választói névjegyzék frissítését.

Kimaradt?