Hétfőtől ismét bejárhat dolgozni Borboly Csaba?

Van némi esély arra, hogy Borboly Csaba hétfőtől ismét gyakorolhassa a Hargita megyei tanácselnöki hatásköreit. A politikus hivatali hatáskörének ellátására vonatkozó tiltás vasárnap éjfélkor jár le, és az ügyészek egyelőre nem kérvényezték a meghosszabbítását.

„Mivel az ügyészek hétvégén is benyújthatnak kérést a tiltás meghosszabbítására, csupán vasárnap éjfélkor tudom meg, hogy hétfőtől újrakezdhetem-e a munkám a megyei tanács élén” – mondta szombaton a maszol.ro-nak Borboly Csaba.

A politikus ügyvédje, Sergiu Bogdan a maszol.ro-nak megerősítette: az ügyészek a korábbi eljárásuktól eltérően eddig még kérvényezték az ügyfele tanácselnöki hatásköreinek gyakorlására vonatkozó tiltás meghosszabbítását. „Ám nem innék a medve bőrére. Előttük áll a hétvége, és bármikor megtehetik” – fogalmazott a maszol.ro-nak az ügyvéd.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészek Hargita Megye Tanácsának elnökét folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel, csúszópénz folytatólagos elfogadásával, magánokirat-hamisításra való felbujtással, hamis irat felhasználására való felbujtással és hamis feljelentéssel gyanúsítják. A politikus szabadlábon védekezhet, és elhagyhatja Csíkszeredát is, ám az országból nem utazhat ki, és nem gyakorolhatja tanácselnöki hatásköreit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?