Nemzeti Nagytáborba indulnak a cserkészek

Vasárnap indulnak a háromszéki cserkészek a magyarországi Ócsára, ahol a Magyar Cserkészszövetség megalakulásának századik évfordulóját (2012. december 28.) követő első Nemzeti Nagytábort tartják, írta a Háromszék szombaton. Az egy hétig tartó tábor mottója: Száz év a közösségért.

Gaál Sándor, a Romániai Magyar Cserkészszövetség tiszteletbeli elnöke vezetésével Sepsiszentgyörgyről, Ko¬vásznáról, Kézdivásárhelyről és Kézdialmásról több mint száz cserkész utazik Ócsára. A száz évvel ezelőtt alakult Magyar Cserkészszövetség közel tízezer tagot számlál, nyolc szövetségben, háromszáz csapatban működik a Kárpát-medencében és a nyugati magyarság körében.

A háromszéki résztvevők táborzárás után ott maradnak az augusztus 20-i ünnepsé¬gekre, Abonyban megkoszorúzzák a kétszáz éve született, százhúsz éve elhunyt angya¬losi származású Forró Elek honvédezredes, Bem tábori irodájának irányítója sírját. A kegyeleti útnak hazáig még több állomása is lesz, többek között az aradi vértanúk emlékműve, valamint a világosi fegyverletétel helyszíne.

Kimaradt?