Párakapu hűsíti a hőségtől szenvedőket Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban, a szovjet emlékmű felé vezető sétányon felállított párakapu alatt elsétálva vízpermet hűsíti a hőségtől szenvedőket. Albert Álmos, az Aquacov Egyesület igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a közművek vízszolgáltató részlege készítette a párakaput, amelyet meleg időszakban reggeltől estig működtetnek a központi parkban.

A pénteken felszerelt párakaput előre gyanakodva szemlélték a járókelők, majd az elsők bátortalanul sétáltak el alatta, később pedig egyre többen kipróbálták. Albert Álmos elmondta: várhatóan forgalmasabb sétányra költöztetik a vízpermetet szóró készüléket, illetve ha lesz rá igény, más helyekre is szerelnek hasonlót.

A párakaput a meleg időszakban a park őre indítja el reggel, és estig hagyja működésben. Mint arról beszámoltunk Sepsiszentgyörgyön a városháza-, illetve az önkormányzathoz tartozó intézmények, az adóhivatal és a szociális igazgatóság előtt kaphatnak vizet a hőségtől szenvedők. Az önkormányzat nem állított fel sátrakat a városban, hiszen a járókelők az Erzsébet parki fák alá menekülhetnek a tűző napsütés elől, ahol már párakapu is várja a hűsölni vágyókat. 

Kimaradt?