Az RMDSZ támogatja a székely menetelést az autonómiáért

Az RMDSZ támogatja a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által október 27-re meghirdetett székely nagy menetelést – mondta pénteken a maszol.ro-nak Kovács Péter.

Az RMDSZ főtitkára megerősítette: az elmúlt hetekben többször is egyeztettek az SZNT-vel és a Magyar Polgári Párttal (MPP) az októberi demonstrációról, és az RMDSZ által szeptember második felében szervezendő Hargita megyei tüntetésről. „Támogatjuk az októberi menetelést, mert nem egy politikai párt rendezvénye, így nem áll fenn az a veszély, hogy kampányeseménnyé változtassák” – magyarázta.

Izsák Balázs, az SZNT elnöke egy csütörtök esti sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón elmondta, a terv szerint október 27-én, vasárnap a Brassót Bákóval összekötő 11-es országút székelyföldi szakaszán 11 településről és egy útkereszteződéstől indulnak el menetoszlopok a szomszédos települések felé. "A székelyföldi déli harangszókor ökumenikus istentiszteleteket követően indulunk, és úgy tervezzük, hogy a budapesti déli harangszóig kialakul a 45 kilométeres menetoszlop" - jelentette ki Izsák Balázs. 

Kapcsolódók

Kimaradt?