Így múlatja az időt a börtönben a romániai alvilág

Remekül érzi magát a börtönben a romániai alvilág egyik legismertebb alvilági figurája. A gyilkosságért 25 év szabadságvesztésre ítélt Ilie Alexandru ezt sajátos módon hozta a világ tudomására: lefotóztatta magát a cellában, és a képeket kiposztolta a Facebookra.

A Rahova börtön vezetősége vizsgálatot indított az ügyben, mert a mobiltelefon használata tilos a büntetés-végrehajtási intézetekben. Azt még nem sikerült kideríteni, hogy jutott be a készülék az elítélthez.

A fényképek arról árulkodnak, hogy Alexandru és rabtársai edzőtermet alakítottak ki a cellájukban. Súlyzókészletük ugyan nincs, ám helyette egymást emelgetik egy ajtó segítségével. Ilie Alexandrunak még egy védőkesztyűt is sikerült a cellába csempésznie, nehogy edzés közben felsértse a kezét.

Ilie Alexandrut (alvilági nevén Sandu Geamănut) tavaly novemberben ítélték 25 év börtönre különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság és rablás miatt. Tettestársaival halálra kínzott 2008-ban rablás közben egy 74 éves férfit, miután megtudta, hogy az nyugdíjas jelentős mennyiségű készpénzt tart otthonában. Alexandru korábban már ült tíz évet börtönben egy férfi elrablása miatt.

Kimaradt?