Kegyetlen gyilkosság áldozata lett egy érmihályfalvi magyar nő Izraelben

Rémfilmbe illő gyilkosság áldozata lett egy 45 éves érmihályfalvi magyar nő Izraelben: a Tel-Avivban házvezetőként dolgozó asszony feldarabolt holttestét egy bőröndbe gyömöszölve találták meg a rendőrök – írta csütörtökön a Mediafax.

Az áldozat szomszédja, a Bihar megyei város volt alpolgármestere, Bokor Apor a hírügynökségnek elmondta: az özvegy nő tíz éve ment ki dolgozni Izraelbe, előbb Haifában, majd Tel-Avivban talált munkát. Otthonhagyott 24 éves lányát ritkán látogatta meg. „Nagyszerű asszony volt. Nagy tragédia, ami történt” – jelentette ki Apor.

Az erdon.ro szerint az izraeli rendőrök először terrorista cselekményre gondoltak. Az áldozat azonosítása után  állítólag kedden délután el is fogták a gyilkosság gyanúsítottját, egy török állampolgárt, amikor az éppen egy Törökországba tartó repülőgépre akart felszállni. Az 50 éves Aydan Demirhan 18 hónapja dolgozott izraeli építkezéseken, és a hírek szerint bevallotta tettét, áldozatát pedig azért darabolta fel, mert bízott benne, hogy úgy nem tudják azonosítani.

Az áldozat lánya a portálnak elmondta: édesanyja egy éve ismerkedett meg Aydam Demirhannal. A férfi rendkívül féltékeny természetű volt, így vélhetően szerelemféltésből ölte meg a nőt, majd kegyetlen módon megpróbálta ellehetetleníteni a nyomozást.

 

Kimaradt?