Az András-keresztnél megállni kötelező

Több mint hétszáz büntetést róttak ki rendőrök hat megyében a vasúti átkelőknél balesetmegelőző akciójuk során, ez alkalommal 42 hajtási jogosítványt is felfüggesztettek, írta  Mediafax a közúti rendészet közleményére hivatkozva.

Kedden Bákó, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava és Vaslui megyében hajtottak végre ellenőrző akciót a bákói, botoșani-i, iași-i, neamți, suceavai, vaslui-i közlekedésrendészek a iași-i szállítási rendőrség regionális részlegével, a Román Rendőr-főfelügyelőség Szállítási és Közlekedési Igazgatóságának (IGPR) irányítása alatt, mutatnak rá a román rendőrség által a MEDIAFAX-hoz eljuttatott közleményben.

A rendőrök az ellenőrzések során öt bűncselekményre derítettek fényt, ebből négy forgalmi kihágás, egy pedig más jellegű, 718 büntetést róttak ki, melyből 84-et vasúti átkelőknél elkövetett szabálytalanságokért, 541-et forgalmi vétségért és 93-at más jogszabályok megsértéséért.

A 42 gépkocsivezető közül, akinek bevonták a hajtási jogosítványát, 16-ot a vasúti átkelőnél elkövetett szabálysértésért büntettek meg, hármat a vasúti átkelőn való előzésért, 23-at pedig más kihágásokért – áll az idézett forrásban.

Kimaradt?