Meleg párok gyermekét szoptatná egy nő napi 100 euróért

Egy francia nő vállalná meleg házaspárok örökbefogadott kisbabáinak szoptatását, naponta 100 euróért.

"Egy kifogástalan egészségnek örvendő fiatal, 29 éves anya és szakképzett ápolónő csecsemők szoptatását vállalja", homoszexuális férfi párok számára – derül ki a hirdetésből, amelyet a nő adott fel. Naponta 10 alkalmat vállal, kérésre házhoz megy, és Párizs környékén lakik.

Alexandre Woog, az e-loue weboldal ügyvezetője azt mondta, hogy munkatársai kapcsolatba léptek a hirdetést közzétevő nővel, és nincsenek kétségeik sem a személyazonosságával, sem a hirdetés komolyságával vagy törvényességével kapcsolatban. Franciaországban tilos anyatejet eladni, itt azonban egy szolgáltatást felajánló személyről van szó, nem pedig palackozott anyatejről - tette hozzá Woog.

A hirdetésre több tucat válasz érkezett, de ennek csak a fele vehető komolyan – írta a Reuters hírügynökségnek küldött válaszában a hirdető.

Az ajánlatra széles körben felfigyelt a francia sajtó is.

Franciaországban májusban tették lehetővé a meleg párok házasságra lépését. A homoszexuális házaspárok gyermekeket is örökbe fogadhatnak, de esetükben a béranyaságot és a termékenység mesterséges elősegítését tiltják a francia törvények.

Kimaradt?