Két kiló hal miatt indít eljárást a rendőrség

Mivel az utóbbi időben több bejelentést is kaptak orvhalászok tevékenységéről a Feketeügy mentén, a rendőrséggel közösen razziázott vasárnap  Kovászna megyében a Vad Természet halász-vadász egylet - írta kedden a Székely Hírmondó. Négy tolvajt kaptak el.

Şelariu Gyula, a Vad Természet elnöke elmondta: a Feketeügy mentén, Márkosfalvától egészen a szentkatolnai vashídig ellenőriztek. Az orvhalászokat a hatolykai Fehérmartoknál érték tetten. Az elkövetők D. A., S. L., H. Sz. hatolykai és P. József szentkatolnai lakosok voltak, akik kassal merték ki a halakat a vízből. Mindössze két kilogramm halat kaptak náluk az ellenőrök, többségében balindokat és kárászokat. A négy személy ellen a rendőrség eljárást indított – részletezte Şelariu.

Az elnök elmondta: az elkövetkezőkben még szerveznek hasonló razziát, akkor a szentkatolnai vashídtól egészen Bitáig elllenőrzik majd a Feketeügy hozzájuk tartozó részét. Mivel a szörcsei halastónál megapadt a vízszint, értesültek, hogy ott is „dolgozni” kezdtek az orvhalászok, így a vadászegylet a rendőrséggel közösen majd egy óvatlan pillanatban ide is kilátogat.

Kimaradt?