Egyre kevésbé divat a borotválkozás

A hipszterek miatt megy rosszul a borotvagyártóknak - írja az msn.com. A Gillette gyártója, a Procter & Gamble kapkodja a fejét, mivel az egész fejlődő világban esnek a borotva-eladások, a Schick borotvamárka tulajdonosa, az Energizer pedig 10 százalékos eladás-csökkenésről számolt be.

Az Euromonitor elemzése szerint az okok összetettek: a szakáll és borosta divatja mellett szerepet játszik, hogy az ázsiai férfiak kevésbé szakállasak. Emellett sok munkanélküli fiatal növeszthet büntetlenül borostát, sőt, a munkahelyek egyre inkább elfogadják a nem frissen borotvált megjelenést.

Amerikában különböző újításokkal próbálnak talpon maradni a cégek: a Dollar Shave Club és az Automated Man például házhoz szállítja a borotvákat. A borosta terjedésével nagyobb szerep jut a szakállvágóknak és arcszőrápolási termékeknek is.

Előrejelzések szerint 2013-ban először fogják utolérni a férfi illatszerek eladásai a borotvákét. A borotvagyártók utolsó mentsvára Latin-Amerika, de mióta sok híresség, például Messi is gyakran jelenik meg borotválatlanul vagy szakállal, a gyártók félnek, hogy itt is utoléri őket a hipszter-csapás.

Kimaradt?