Önkéntesek és hajléktalanok takarítják ki a Szamost

Augusztus 2. és 10. között a hajléktalanokat támogató szatmárnémeti Stea Egyesület újabb takarítási akcióval járul hozzá a megyeközpont tisztán tartásához, írja a Szatmári Friss Újság. Az önkéntesek a szatmárnémeti strand közelében felgyűlt szemetet szedik össze.

A Szamos folyó jobb partján zajló programba négy francia önkéntes: a párizsi Franklin Líceum diákjai is bekapcsolódnak. Továbbá a szatmárnémeti nonprofit egyesület által támogatott 6 olyan család is kiveszi a részét a munkából, amelynek tagjai ezen a környéken élnek.

A hajléktalanok a város egyik pontjáról a másikra vándorolva ott hagyják kacatjaikat a közterületeken, és annak ellenére, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal már szervezett takarítási akciót a Szamos folyó jobb partján, újabb szeméthalmok gyűltek fel. A pénteken kezdődött takarítás során a hulladékokat műanyag zsákokba gyűjtik össze az önkéntesek a töltés mellett lakó családok tagjaival közösen.

A szombaton záruló takarításba a szervezők azért vonták be a Stea Egyesület által támogatott hajléktalanokat, hogy megpróbálják rávezetni őket arra, hogy ők is felelősséggel tartoznak annak a területnek a tisztán tartásáért, ahol éppen laknak — tájékoztatott Diana Bretan szervező. 

Kimaradt?