Traian Băsescu Háromszéken hétvégézik

Háromszéken tölti a hétvégét Traian Băsescu. A tisztségéből felfüggesztett államfő feleségével, Maria Băsescuval érkezett két- három napos magánlátogatásra Kovászna városába, ahol a szokástól eltérően nem az állami protokollvillában, hanem a  Clermont hotelben szállt meg. 

A felfüggesztett államfő és felesége péntek délben a Szent Anna tóhoz látogatott, ahol több turistával is beszélgetett, majd elsétáltak a tó partján lévő kápolnáig. Kerezsi László, a Szent Anna tó  és a Mohos tőzegláp rezervátum gondnoka a sajtónak elmondta, Traian Băsescu egy Dacia Logan autóval érkezett, és ragaszkodott hozzá, hogy kifizesse a 20 lejes belépőjegyet. 

Traian Băsescu az elmúlt négy évben rendszeresen visszajár Kovászna városába. Legutóbb tavaly áprilisban vonult vissza a háromszéki fürdővárosban lévő állami protokollvillába, hogy – mint akkor fogalmazott –  az alkotmánymódosítási tervezetet tanulmányozza.

Azt megelőzően pedig találkozókat szervezett a helyi hatóságok és önkormányzatok vezetőivel, civil szervezetekkel, de minden alkalommal szóba állt helybéliekkel és turistákkal is.

 

Kimaradt?