Divatbemutató Marosvásárhelyen a modern mix jegyében (GALÉRIA)

Alkalmi, hétköznapi, sportos, laza, egyszerű, rafinált, fiatalos ruhákat mutattak be vasárnap este a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében, ahol nagyon sokan voltak kíváncsiak a divattervezők alkotásaira.

A tervezők célja az volt, hogy viselhető ruhákat mutassanak be, olyanokat, amelyeket mai hölgyek, fiatalok viselhetnek hétköznapokon, alkalmi eseményeken vagy sportoláskor.

A ruhák mellett kiegészítőket, táskákat, bizsukat is láthattak az érdeklődők. A kifutón különböző testalkatú lányok vonultak fel,  a tervezők úgy választották ki a modelleket, hogy ezzel is hozzájáruljanak megdönteni a „klasszikus fotómodell” mintát.

„Sokan közülünk amúgy is elkészítik hobbiból, szórakozásból, kedvtelésből a kis ruhákat-kabátokat-ékszereket-táskákat, s akkor miért ne legyenek bemutatva?” – fogalmazott Simon Lenke szervező, a divattervezők egyike, hozzátéve, hogy alternatívát is próbáltak ajánlani a készruhaipari termékekre.

A bemutatót Kovács István zongoraelőadása körítette nyitésként és záróakkordként is. A kifutón többek közt Diamantstein Judit, Szélyes Andrea, Simon Lenke, Máthé Annamária, Márkus Anita, Drágos Mária, Boc Mihaela ruháit mutatták be a lányok. Volt sportos, nőies, alkalmi, romantikus, egyedi, környezet-tudatos, vintage, gyöngyös, virágos, csipkés, selyem, bársony, kötött, horgolt, zsákvászon, lenvászon, Gaudit idéző szecessziós, extravagáns, népies, színes, egyszínű. 

Kimaradt?