Áramgenerátor nélkül üzemel a dévai élményfürdő

Leállították a dévai Aqualand áramgenerátorát, miután pénteken a kolozsvári táblabíróság végleges döntést hozott az ügyben – írja a nyugatijelen. Az élményfürdő gazdaságos működését biztosító generátor tavaly ősztől vált törvényszéki dossziék főszereplőjévé, miután a környékbeli lakosok feljelentést tettek a létesítmény túlzott zajkeltése miatt.

A feljelentés nyomán kiderült, hogy a generátor, sőt maga az élményfürdő sem rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel. Innen indult a per, amelyben többnyire procedurális mulasztások miatt végül az áramgenerátor leállítása mellett döntöttek.

Faur Irimie, az élményfürdő ügyvezető igazgatója szerint azonban ez semmilyen szinten sem befolyásolja az Aqualand működését. Újságíróknak elmondta, az áramgenerátor munkáját átveszik a hőközpontok, így nem lesz egyetlen nap kiesés sem a park működtetésében, és a nyitvatartási programot sem változtatják. „Csupán annyi történik, hogy elesünk egy havi 200 ezer lejes bevételtől, amit a generátor által fejlesztett áram eladásából nyertünk” - fogalmazott. Hozzátette, elindították a generátor hangszigetelő falakkal való elkerítését és ezzel párhuzamosan az új környezetvédelmi engedély kikérését. Vélhetően októberig megoldódik az ügy.

Kimaradt?