Üzemanyag hiányában szünetelt a radarozás Kolozs megyében

Elfogyott az üzemanyagpénze a Kolozs megyei közúti rendőrségnek, emiatt az elmúlt napokban szünetelt a megyében a radarozás, a rendőrautók az intézmény udvarán parkoltak – írja a stiridecluj.ro.

A belügyminisztérium 100 literes üzemanyagkeretet biztosít havonta az intézménynek járművenként, ám a gázolaj a hónap végére elfogy. "A hónap utolsó napjaiban azért imádkoztunk, hogy ne történjen baleset, mert nem tudunk kiszállni a helyszínre” – mondta a hírportálnak Constantin Mandache rendőrségi szakszervezeti vezető.

Tájékoztatása szerint a közúti rendőrség parancsnoka arra kapott utasítást, hogy ha ki is szállnak terepre, ne autózzanak sokat, inkább egy helyben maradva szemléljék a forgalmat, így nem fogy az üzemanyag. Ezt cáfolta a portál megkeresésére a közúti rendőrség parancsnoka. Crișan Ambrozie főfelügyelő szerint a radarozó járőrkocsik a hónap végén is folyamatosan terepen voltak.

A Kolozs Megyei Rendőrfelügyelőség sajtóirodája a hírre reagálva közölte: a megyei rendőrparancsnok vizsgálatot rendelt el az ügyben. A tájékoztatás szerint július 29-31. között a közúti rendőrség nem kérte az üzemanyagkeret kiegészítését, pedig ha kérvényezték volna, biztosítottak volna számukra gázolajat.

 

Kimaradt?