Katalin hercegnő erős gyógyszerek nélkül szült

A brit bulvársajtó még mindig Katalin hercegné és György herceg lázában ég. A hercegi pár szóvivője útján visszautasította, hogy a szülés részleteiről beszámoljon, az mélyen személyes ügy, amely nem tartozik másra - közölték.

A brit sajtómunkások minden követ megmozgattak, hogy bármit megtudjanak, de egyetlen érintett sem mondott egyetlen szót sem. Annyit azonban megtudtak, hogy Katalin 11 órát vajúdott, ez alatt nem kért erős fájdalomcsillapítókat - a brit kórházi szokások szerint valószínűleg legfeljebb nevetőgázzal segítettek neki. A hercegné végig nagyon nyugodt volt, minden békésen, a tervek szerint haladt. Nem volt idegesség, izgalom vagy vészhelyzet.

A szülést egy hét tagú egészségügyi csapat felügyelte, négy szülésznő, két szülészorvos, és egy neonatológus orvos. A szülésznők kivételével a csapat egy szomszédos helyiségben várakozott. Három szülésznő már jóval korábban beosztott, 8 órás műszakokban állt rendelkezésre, erre abban az esetben lett volna szükség, ha a hercegnénél koraszülés indul meg. A csapatvezető szülész-nőgyógyász orvosa, Marcus Setchell a királyi család kérésére elhalasztotta nyugdíjba-vonulását, hogy a trónörökös megszületését még ő felügyelje.

Az egészségügyi személyzetet teljesen meghatotta a Katalin és az újszülött trónörökös békés, harmonikus kettőse, és Vilmos csendes támogatása - amit ők egy szomszédos, üvegfallal elválasztott helységből láthattak.

Kimaradt?