Helikopterbaleset: megtalálták az ötödik áldozat holttestét

A búvárok megtalálták kedden reggel a Maros megyei Mezőtóhát melletti tóban a hétfő esti helikopterszerencsétlenség ötödik áldozatának holttestét – közölte a Mediafax hírügynökséggel Gagyi Mihály, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) szóvivője.

Mint ismert, a balesetben öt ember meghalt és egy súlyos sérüléseket szenvedett. Az helikopter egyik utasa, egy német üzletember holttestét késő éjszakába nyúlóan keresték a búvárok, a prefektus azonban biztonsági okokból az akciót leállította. Reggel a búvárok folytatták a keresést, és sikerrel jártak.

Felszállása pillanatában a helikopterben hatan ültek: Sorin Țerbea marosvásárhelyi üzletember, az egyik alkalmazottja, a pilóta és egy német család a nagykorú fiával. A baleset után a helyszínre siető helybélieknek csupán Țerbea alkalmazottját – egy nőt – sikerült élve kimenteniük a vízből.

A szerencsétlenség oka még nem ismeretes. Szemtanúk szerint a helikopter 100-150 méter emelkedett a levegőben, utána „furcsa irányt vett”, majd a tóba zuhant – tájékoztatta a sajtót az éjszaka folyamán Corneliu Grosu prefektus.

Kapcsolódók

Kimaradt?