Kilencszer riasztották beszorult pénisz kiszabadítására a londoni tűzoltókat

Több mint 1300-szor kellett kivonulniuk az utóbbi három évben a tűzoltóknak Londonban tárgyak fogságába került emberek kiszabadítására. A leggyakoribb "emberfogók" a gyűrű, a vécéülőke és a bilincs. A hétfőn közzétett statisztika arra is kitért, hogy egy szabadítás átlagosan 290 font közköltségbe kerül, a háromévi összkiadás pedig 377 ezer font volt. 

A kimutatás tárgyi bontásban: ujjakra szorult gyűrűkhöz csaknem 500-szor mehettek tűzoltók segíteni. A tűzoltóság külön megemlítette, hogy kilenc gyűrűs esetben nem ujj, hanem férfi nemi szerv került szorult helyzetbe.

2010 óta összesen 18-szor kértek szülők tűzoltói segítséget, mert gyereküknek beszorult a feje vécéülőkébe vagy lehúzhatatlanul rászorult a fejére egy bili. A bilincseket tekintve 79 szexuális játszadozáshoz riasztották őket.

"Nem tudom, hogy van-e köze A szürke ötven árnyalata című erotikus regénynek ahhoz, hogy egyre több ilyen dolgunk akad, de azt igen, hogy a magukat rabul ejtők arcszíne a vörös 50 árnyalatában játszik, amikor embereink megérkeznek hozzájuk" - idézte Dave Brown tűzoltót a The Daily Mirror című brit lap.

A tűzoltóság kéri, hogy a szeretkezéseikhez bilincset is használók mindig tartsák elérhető távolságon belül a kulcsot, és gondolják meg kétszer is, hogy valóban szükséges-e az eszköz a boldogsághoz.  

A hétfői tájékoztatón a rendkívüli esetek közül megemlékeztek arról is, amikor egy férfi hímtagját kenyérpirítóból kellett kiszabadítani, egy másikét pedig porszívóból.

Kimaradt?