Átadták a felújított Márton Áron teret Székelyudvarhelyen

Megtörtént a Márton Áron tér technikai átadása Székelyudvarhelyen. Az eseményen jelen voltak a város elöljárói és a kivitelező vállalatok képviselői. Bunta Levente polgármester bemutatta a feljavításokat. Mint mondta: a munkálatok során többek között kicserélték a tér közepén lévő aszfaltot kockakövekre, kijavították a tényleges patkó falát, földbe helyezték a villanyvezetékeket és kicserélték a vízvezetékrendszert is. Mindezek mellett új lámpatesteket, kerti bútorzatot és cserépbe ültetett fákat is kihelyeztek, de a kopjafákat is felújították.

A munkálatok összértéke megközelíti az 500 ezer lejt. A felújítás április 2-án kezdődött és a 30 napra tervezett kivitelezési idő mostanig húzódott a régészeti ásatások és a projekt változása miatt. A patkó ezentúl egyfajta nagy körforgalomként fog szolgálni. Immár megnyitották az autósforgalom előtt is a teret.

A tér jobb oldalán felfele, a bal oldalán pedig lefele lehet haladni, mindkét utca egyirányú, parkolni pedig mindkét útszakaszon csak a járda felőli oldalon lehet.

Kimaradt?