Paradicsomok röpködtek Orbán Viktor felé Tusnádfürdőn

Paradicsomokat dobott szombaton két fiatal Tusnádfürdőn a színpadra helyezett szónoki pódium irányába, miközben Orbán Viktor a beszédét tartotta. A magyar miniszterelnök nem reagált az incidensre, szemtanúk szerint vélhetően észre sem vette, mi történt.

A Mediafax híradása szerint a két fiatalt – egy tizenhat éves brassói fiút és egy szintén tizenhat éves zsibói lányt – már Orbán beszéde közben előállították. A Hargita megyei csendőrség szóvivője, Gheorghe Suciu a hírügynökségnek elmondta,  mindketten szeszesital hatása alatt voltak. "Egyikük sem tudott magyarázatot adni a tettére" – nyilatkozta a szóvivő. A fiút száz lejre bírságolták meg a csendőrök, a lány csak szóbeli figyelmeztetést kapott.

Orbán Viktort egyébként ovációkkal, "Viktor, Viktor!" skandálással és tapssal fogadta a mintegy háromezer fős hallgatóság, amikor a színpadra lépett.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombat délelőtti programját egy másik incidens is megzavarta. Tőkés László beszéde közben egy hang a tömegből hazugnak nevezte a szónokot. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke nem reagált a történtekre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?