A támogatásokról is tárgyalt Orbánnal az RMDSZ elnöke

Az Erdélybe irányuló magyarországi támogatásokról is tárgyalt péntek délutáni találkozóján Kelemen Hunor Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ezt az RMDSZ elnöke a Transindexnek nyilatkozta a tárgyalások után.

A portál kérdésére Kelemen politikai üzenetnek nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusványoson tett kijelentését, mely szerint a magyar kormánynak "kutya kötelessége" pénzzel támogatni az RMDSZ tevékenységét.

„Az RMDSZ-t konkrétan nem lehet támogatni, soha nem is támogatta a magyar kormány. Én elsősorban arra gondolok, hogy támogatni kell azokat a társadalomszervezési tevékenységeket, kulturális tevékenységeket, amelyeket az RMDSZ körüli alapítványok, egyesületek szerveznek. Ez egy fontos üzenet, egyébként ezt Orbán is megerősítette a tegnapi beszélgetésünkön, de már régebben is jelezte, amikor ellenzékbe került az RMDSZ, hogy a támogatásokról is tárgyaljunk előbb-utóbb, mert úgy gondolja, hogy ezt is újra lehet tervezni, át lehet gombolni a kabátot. Részletekről nem beszéltünk, de maga az üzenet a fontos” – mondta Kelemen Hunor.

A péntek délutáni találkozón Semjén Zsolt, Németh Zsolt államtitkár, Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár és a magyar kormányfő személyi titkára, Nagy János is részt vett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?