Az egyetemi felvételi sem volt botránymentes Bukarestben

Hibásak voltak a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen tartott felvételi vizsga tételei, ezért mintegy kétszáz jelentkező megóvta az eredményeket. A HotNews szerint pénteken Ionel Sinescu rektor és Mihnea Costoiu felsőoktatásért felelős tárca nélküli miniszter is tárgyalt a fellebbezőkkel.

A rektor elismerte, valóban becsúszott két szövegszerkesztési hiba a tételekbe, ám kárpótlásként a téves tételsorokra a felvételizők a maximális pontszámot kapták. A miniszter az egyetem védelmére kelt. „Az intézmény betartotta a vizsgáztatás valamennyi előírását” – jelentette ki.

Ennek ellenére továbbra is gyanú árnyékolja be a felvételit Románia legnagyobb orvosi egyetemére. A jelentkezők egy része azt állítja: akadt olyan felvételiző, aki kémia vizsgán a maximális pontszámnál (40) nagyobb pontszámot kapott, 42-t.

A bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen idén rekordot döntött a túljelentkezés, amely a rendszerváltás előtti időket idézte: fogászati szakon 9,7-en, általános orvosin 5,2-en voltak egy helyre.

Kimaradt?