Mozgásparkkal állítottak emléket az elhunyt háromszéki sportolónak

Felavatták a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) alapjából, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és helyi vállalkozók támogatásával létrehozott Domb utcai mozgásparkot, és az év elején elhunyt Dani Kingáról nevezték el, aki a háromszéki sportmozgalom kiemelkedő egyénisége volt, míg 37 éves korában rákos megbetegedés miatt elhunyt.

Fleckhamer Ottó, az alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy ezzel az egészséges életmódot szolgáló létesítménnyel szeretnének emléket állítani Dani Kingának. Hozzátette: a három köztéri fitneszgépből és egy pingpong-asztalból álló mozgáspark magánpénzekből valósult meg, azáltal hogy a közösségi kártya használatával több ezer sepsiszentgyörgyi kisebb-nagyobb összegeket jutatott a közösségi alapba vásárlásakor. Más településeken egy ilyen mozgásparkot uniós forrásokból építenek, Sepsiszentgyörgyön viszont magánpénzekből valósulhatott meg mindez.

Czimbalmos Kozma Csaba sepsiszentgyörgyi városmenedzser is hangsúlyozta, hogy a lakosság a közösségi kártya használatával, a helyi cégektől való vásárlással gyűjt pénzt, amit közösségi célokra fordít a Háromszéki Közösségi Alapítvány. Berecki Kinga a HKA igazgatója rámutatott: a közösségi alapba összegyűlt pénz felhasználásáról is a lakosság dönt, így a mozgáspark létrehozását is a kártyafelhasználók javasolták. 

Az alapítvány 30 ezer lejt költött a három kombinált köztéri fitneszgépre és a pingpong-asztalra, illetve az önkormányzat mintegy 3 ezer lejt a területrendezésre. A mozgásparkot minden korosztály használhatja, akár gyerekek is játszhatnak ott, de felnőttek, idősek is edzhetnek kedvükre.

A HKA Baróton szeretne még hasonló mozgásparkot építeni közösségi hozzájárulásból és pályázati alapból – mondta Berecki Kinga.

Kimaradt?