Az ízesített magyar tejek meghódítják a világot

Egyre népszerűbbek külföldön is a Magyarországon gyártott ízesített tejek olyannyira, hogy kétszer olyan gyorsan nő majd a piacuk 2015-ig, mint a sima tejé - derül ki a Tetra Pak megbízásából készített, évente megjelenő Tejipari Kitekintőből. 

A Tetra Pak kutatásai szerint Kínában 2009 és 2012 között az éves növekedési ütem 9,9 százalék volt, ami 4,2 milliárd literes fogyasztást jelent. Brazíliában ugyanebben az időszakban 14,5 százalékos növekedést mértek. Németországban és az Egyesült Államokban 1,7, illetve 1 százalékkal nőtt a termékek iránti kereslet.

A tájékoztatás szerint Magyarországon is hasonlóak a tendenciák. A GfK Hungária 2012-es Háztartáspanel kutatásából kiderült, hogy tavaly 6,2 százalékkal nőtt az ízesített tejek iránti igény az előző évhez képest, és a háztartások majdnem egyharmada vásárolt ilyen terméket.

Magyarországon a kakaós a kedvenc, az ízesített tejet vásárlók kétharmada ilyent vesz, de a kávés, a karamellás és a madártejes íz is népszerű - derül ki a Tetra Pak felméréséből.

Kimaradt?