Megbocsátottak a székely zászlót meggyalázó nőnek

Mégsem tesz feljelentést a rendőrségen az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sepsiszentgyörgyi szervezete a nő ellen, aki a szombat esti autonómiatüntetésen leköpte a székely zászlót – írta a hirmondo.ro.

Mint kiderült, a zászló gyalázója nem román, hanem magyar hölgy volt, aki hétfő délután felkereste a párt sepsiszentgyörgyi irodáját, és bocsánatot kért a tetteiért. Állítása szerint nagyon sok sérelem érte, élete nem úgy alakult, ahogy szerette volna. A történtek pillanataiban alkohol befolyása alatt volt, ezért tettére nem is emlékezett.

A nő elmondta, a szombati tüntetésen nem akart részt venni, a központban lakó barátnőjéhez igyekezett, s meghallotta a demonstráció zaját, és odament. „Ekkor sajnálatos módon alkohol befolyása alatt voltam. Valószínű, hogy ezért, valamint a korábban engem itthon ért sérelmek hatására, kis idő múlva nem kívánatos dolgot cselekedtem, vagyis néhányat köptem. Hangsúlyozni szeretném, hogy nem akartam a sötétben különben általam nem is észlelt zászlóra irányítani, de amint ön említette, ez mégis megtörtént. Mivel nem állt szándékomban bárkit is megbántani, vagy bármit meggyalázni, mélységesen sajnálom a történteket, és cselekedetemért az érintettektől ezennel nyilvánosan elnézést és bocsánatot kérek” – hangsúlyozta a nő.

Az EMNP sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke, Nemes Előd elmondta, a tüntetés szervezői a bocsánatkérést elfogadták, ezért az eset miatt nem fognak feljelentést tenni, és egy ezzel kapcsolatos sajtónyilatkozat kibocsátása után a maguk részéről az ügyet lezártnak tekintik.

Kapcsolódók

Kimaradt?