Áder herendi csengettyűt és bögrét küldött Baby Cambridgenek

Áder János köztársasági elnök levélben gratulált Vilmos cambridge-i hercegnek és hitvesének, Katalin hercegnőnek első gyermekük megszületéséhez.

A levélben - amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden tett közzé a honlapján - az államfő sok örömteli pillanatot kívánt a családnak, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan Magyarországon köszöntheti őket.

A levéllel együtt Áder János elküldte a hercegi párnak a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített különleges, uralkodói családok gyermekeinek szánt készletét is, amelyben kiscsengő, doboz, bögre és tányérok találhatók. Az első ilyen szett kifejezetten a brit trónörökösnek készült, és a Viktória brit királynőről elnevezett hagyományos minta modernizált változatával díszítették - közölte az államfő.

Korábban Katalin és Vilmos egy 45 darabos Herendi-készletet is kapott már az esküvőjükre Magyarország ajándékaként.

Vilmos és Katalin gyermeke, Nagy-Britannia majdani uralkodója hétfőn jött a világra. Az egyelőre csak Baby Cambridge néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van.

Kimaradt?