Budapesti lány lett a 188. Anna-bál szépe

A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett – vasárnap a balatonfured.hu.

Balatonfüreden a part is megtelt az idei Anna-bálra, bent ötszáz vendég mulatott. Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 lányt, akikből a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit. A bálkirálynő jutalma az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott.

Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott. Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas (The Brain Prize) akadémikus a laudáció szerint több szállal is kötődik a városhoz, annak elkötelezett támogatója, néhány rendezvényének ihletője, a balatoni borok kiváló szakértője.

Kimaradt?