Sört csapolt Borbély László a kolozsvári Félsziget Fesztiválon

Hagyományosnak  számító sörcsapolással indította a kolozsvári Félszigeten való részvételét Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke csütörtökön a Gorbó völgyében.

A politikus a Félsziget indulása óta minden évben jelen van a fesztiválon, nem volt ez másként idén sem. A MIÉRT-sátor meghívására Borbély ingyen sört csapolt csütörtök délután, az akció nagy népszerűségnek örvendett, sokan álltak sorban, hogy a politikussal szót váltsanak. A képviselő nem csak sörrel, de viccekkel is szórakoztatta a közönséget, mesélt a politikáról, kormányülésekről és a félszigetes élményeiről is.

„Marosvásárhelyiként egyis szemem sír, a másik nevet, amiért a fesztivál új helyszínre költözött, de végül megértettem az indokokat, és kellemes meglepetés volt idejönni a Gorgó völgybe. Különben pedig, akárhová megy a Félsziget, én megyek utána! Nagyon jó dolognak tartom, hogy minden évben összegyűlünk itt, fiatalok és kevésbé fiatalok és színvonalas zenei és kulturális programokon lehet részt venni. Most ismerkedek az új helyszínnel, és láttam már pár jópofa dolgot itt” – nyilatkozta Borbély.

Újságírói kérdésre reagálva a volt környezetvédelmi miniszter elmondta, az elmúlt években nagy hangsúlyt  fektettek a különböző környezetvédelmi akciókra, volt műanyag pohár-gyűjtés, hulladék-újrahasznosítás, különböző figyelemfelkeltő akciók, és reméli, hogy ez idén sem lesz másként, hiszen a környezettudatosság érték, függetlenül attól, hogy éppen ki a miniszter.

Kimaradt?